Wijn als relatiegeschenk

Leestijd: 2 minuten

Ben je op zoek naar een geschikt relatiegeschenk? Wijn is al eeuwenlang een geliefd geschenk en is perfect om te geven aan zakelijke klanten, relaties of medewerkers. Maar hoe kies je de juiste wijn? En wat maakt wijn nou zo’n goed zakelijk relatiegeschenk? In deze blog bespreken we de voordelen van wijn als relatiegeschenk en geven we tips voor het kiezen van de perfecte wijn.

Waarom kiezen voor wijn als relatiegeschenk?

Laten we beginnen met een belangrijke vraag: waarom is wijn zo’n goed relatiegeschenk? Daar zijn een aantal redenen voor:

  • Wijn is geliefd over de hele wereld. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die geen alcohol drinken, maar over het algemeen zit je met een fles wijn aardig safe.
  • Wijn brengt vaak een luxe gevoel met zich mee. Als je kiest voor wijn als relatiegeschenk, dan voelt het al snel als een exclusief cadeau.
  • Soms wordt wijn lang bewaard. Als de ontvanger van jouw relatiegeschenk de wijn in de kast zet en het daar lang blijft staan, vormt de fles een blijvende herinnering aan jou of jouw bedrijf.

Maak het persoonlijk

Het woord zegt het al: bij een relatiegeschenk gaat het om de relatie tussen twee partijen. Daarom is het meest effectieve relatiegeschenk een persoonlijk relatiegeschenk. Als je wijn als relatiegeschenk geeft, kun je het persoonlijk maken door te kiezen voor een wijn waarvan je weet dat de ontvanger die lekker vindt. Dit wordt alleen lastig als je niet weet wat de ontvanger lekker vindt of als je een relatiegeschenk voor meerdere mensen met verschillende smaken wil geven.

Er zijn gelukkig nog andere manieren waarop je wijn als relatiegeschenk persoonlijk kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de wijnkist een kaartje mee te sturen met een persoonlijke boodschap. Je kunt er zelfs voor kiezen om de wijn op te sturen in een bedrukte wijnkist, bijvoorbeeld met jouw logo erop.

Personaliseer je wijngeschenk

De juiste wijn kiezen voor een relatiegeschenk

De twee meest populaire soorten wijn zijn natuurlijk witte wijn en rode wijn. Elke wijn heeft zijn eigen eigenschappen, waardoor het lastig kiezen kan zijn als je wijn als relatiegeschenk wil geven. Je weet soms niet wat voor wijn de ontvanger lekker vindt of er zijn meerdere ontvangers met ieder een eigen smaak. Als dit het geval is, kun je het beste kiezen voor een toegankelijke wijn of een klassieker die bij veel mensen in de smaak valt. Voorbeelden hiervan zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Daarnaast kun je kiezen voor een wijngeschenk met twee wijnen erin: een rode en een witte. Dan weet je bijna zeker dat er voor iedereen wel een lekkere fles in zit.

Fles rode wijn van Salentein met houten wijnkist met bedrukkingFles rode wijn met glas en verzenddoos op een tafel van bovenaf gezien

Salentein Barrel Selection Merlot

Een heerlijke, zachte en gebalanceerde Merlot uit de Barrel Selection serie van Bodegas Salentein. meer info
Argentinië 29.00 incl. kist
Fles rode wijn van Salentein met wijnkistje erachterLiggende wijnkist met bedrukking en flessen wijn op tafel

Salentein Barrel Selection Malbec

Chocolade, subtiele houtaroma’s en zwart fruit. Eikenhouten rijping van 12 maanden. 100% Malbec druif meer info
Argentinië 29.00 incl. kist
Houten kist met fles Salentein Pinot Noir staandHouten kist met deksel met bedrukking en flesje wijn van bovenaf op tafel

Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Houtgerijpte Pinot Noir van Bodegas Salentein. Vol en mild. Aroma’s van kersen, bessen en kruiden. meer info
Argentinië 29.00 incl. kist
Fles Salentein Cabernet Sauvignon met open wijnkistje erachterSalentein wijn in houten kist met verzenddoos en deksel

Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon

Elegant met een lange afdronk. Volle en rijke Cabernet Sauvignon van het bekende wijnhuis Bodegas Salentein. meer info
Argentinië 29.00 incl. kist
Fles Salentein Cabernet Franc met wijnkist erachterSalentein Cabernet Franc rode wijn liggend op tafel met houten wijnkist en verzenddoos

Salentein Barrel Selection Cabernet Franc

Typische Cabernet Franc geur van zwarte bes en blauwe bes samen met wat kruidigheid en tabak. meer info
Argentinië 29.00 incl. kist

Samen proosten met wijn als zakelijk relatiegeschenk

Wijn als relatiegeschenk is een smaakvolle keuze die gegarandeerd in de smaak zal vallen. Met een beetje aandacht en planning kun je een geschenk vinden dat de relatie met je klanten, partners of vrienden zal versterken. Proost op een goede relatie!

Bekijk onze relatiegeschenken

Groeten uit de loods!
De inpakkers van Flesjewijnbezorgd
Naar overzicht