Beschilderde wijnkisten voor de Stichting gehandicapte Kind

Toen wij besloten om een donatieactie op te zetten voor een goed doel wisten we meteen dat het de Stichting Gehandicapte Kind werd. En we wisten ook meteen hoe we het nog leuker konden maken voor de bezoeker van onze site om voor de donatie te kiezen… beschilderde wijnkisten. Door heel Nederland zijn er dagbestedingen waar jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking werken en leren, maar ook creatief bezig zijn. Soms is dat schroefjes in doosjes doen voor een grote bouwmarkt en weer anderen maken servies van klei en beschilderen dat voor verkoop op de maandelijkse braderie.

Maandelijks brengen wij een partij wijnkisten naar verschillende dagbestedingen om te laten beschilderen en elke keer als we daar binnenkomen is het leuk. Het enthousiasme en plezier waarmee de kunstenaars aan de slag gaan en de warmte en toewijding van de begeleiders is iets waar je de rest van de dag nog aan denkt. Als we uitleggen dat hun versierde wijnkisten uiteindelijk bij mensen ergens in Nederland op de schoorsteenmantel komen te staan, dan stralen ze van trots!

Tijdens het invullen van uw bestelling kunt u ervoor kiezen om zo’n beschilderde wijnkist te versturen. De meerprijs van €2,50 doneren wij in zijn geheel aan de Stichting Gehandicapte Kind. Uiteraard zit er in de kist een stijlvol kaartje met uitleg over de actie en uw donatie en zelfs de naam van de kunstenaar van die wijnkist!

Betrokken dagbestedingen:

De Werkspecht in Maarssen
De Werkspecht is een dagcentrum met een bakkerij. De werkzaamheden en het tempo van werken zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij de vraag en mogelijkheden van de cliënt. De arbeidsmatige activiteiten zijn divers en gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid, structuur, sfeer, ontmoeting, beleving, en samenwerking.

Er zijn in totaal 7 verschillende groepen met ieder een eigen dagprogramma. Elke groep zoekt evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Ga naar de website van Werkspecht, Facebook of Instagram.

Activiteitencentrum de Zonnewijzer (Sherpa)
Activiteitencentrum de Zonnewijzer is klein en knus. Er komen iedere dag ongeveer 35 mensen met een verstandelijke beperking. De leeftijd verschilt van 19 tot 86 jaar. Je leert er veel nieuw mensen kennen. Dat is gezellig. De begeleiders kennen jou. Ze weten wat bij jou past en helpen je graag. Er is een fijne sfeer. We werken goed samen.

Ga naar de website van Sherpa, Facebook of Instagram.