Beschilderde wijnkisten voor de Stichting Gehandicapte Kind

Toen wij besloten om een donatieactie op te zetten voor een goed doel wisten we meteen dat het de Stichting Gehandicapte Kind werd. En we wisten ook meteen hoe we het nog leuker konden maken voor de bezoeker van onze site om voor de donatie te kiezen… beschilderde wijnkisten. Door heel Nederland zijn er dagbestedingen waar jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking werken en leren, maar ook creatief bezig zijn. Soms is dat schroefjes in doosjes doen voor een grote bouwmarkt en weer anderen maken servies van klei en beschilderen dat voor verkoop op de maandelijkse braderie.

Maandelijks brengen wij een partij wijnkisten naar verschillende dagbestedingen om te laten beschilderen en elke keer als we daar binnenkomen is het leuk. Het enthousiasme en plezier waarmee de kunstenaars aan de slag gaan en de warmte en toewijding van de begeleiders is iets waar je de rest van de dag nog aan denkt. Als we uitleggen dat hun versierde wijnkisten uiteindelijk bij mensen ergens in Nederland op de schoorsteenmantel komen te staan, dan stralen ze van trots!

Tijdens het invullen van uw bestelling kunt u ervoor kiezen om zo’n beschilderde wijnkist te versturen. De meerprijs van €2,50 doneren wij in zijn geheel aan de Stichting Gehandicapte Kind. Uiteraard zit er in de kist een stijlvol kaartje met uitleg over de actie en uw donatie en zelfs de naam van de kunstenaar van die wijnkist! De actie is actief zolang de voorraad strekt. Als de beschilderde kisten op zijn schakelen wij de optie uit totdat we weer nieuwe kisten binnen krijgen.

Dus doe een fles wijn cadeau en draag bij aan het goede doel. Twee vliegen in één klap!

Betrokken dagbestedingen:

Amerpoort Herenweg in Vinkeveen

Dagbesteding Herenweg richt zich op dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag hebben. De sfeer is er gemoedelijk en het activiteitenprogramma is veelzijdig. De dagbesteding is bestemd voor bewoners van de naastgelegen woningen aan de Kerkelanden én voor mensen met een verstandelijke beperking die elders in Vinkeveen of omgeving wonen. Het gebouw is ruim, modern en gezellig en heeft veel faciliteiten. Er zijn 3 groepsruimtes waar activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast is er een grote snoezelkamer. Het gebouw is gelijkvloers en drempelvrij.

Ga naar de website van deze dagbesteding, Facebook of Instagram

Amerpoort Nieuwenoord in Baarn
Nieuwenoord is als een dorp: midden in de natuur, waar mensen van oud tot jong, met uiteenlopende mogelijkheden, wonen en samenwerken. Er is een goede balans tussen veiligheid en levendigheid, zodat bewoners, familieleden en medewerkers zich thuis voelen. Dit woonpark biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uiteenlopende activiteiten te ondernemen op een plek en manier die past bij de wensen van de verschillende bewoners. Hier helpen we elkaar wanneer dat nodig is. Daar waar het kan trekken we er op uit om iets te ondernemen of halen we de buitenwereld naar binnen.

Ga naar de website van Nieuwenoord, Facebook of Instagram

De Werkspecht in Maarssen
De Werkspecht is een dagcentrum met een bakkerij. De werkzaamheden en het tempo van werken zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij de vraag en mogelijkheden van de cliënt. De arbeidsmatige activiteiten zijn divers en gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid, structuur, sfeer, ontmoeting, beleving, en samenwerking.

Er zijn in totaal 7 verschillende groepen met ieder een eigen dagprogramma. Elke groep zoekt evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Ga naar de website van de Werkspecht, Facebook of Instagram.

Activiteitencentrum de Zonnewijzer (Sherpa)
Activiteitencentrum de Zonnewijzer is klein en knus. Er komen iedere dag ongeveer 35 mensen met een verstandelijke beperking. De leeftijd verschilt van 19 tot 86 jaar. Je leert er veel nieuw mensen kennen. Dat is gezellig. De begeleiders kennen jou. Ze weten wat bij jou past en helpen je graag. Er is een fijne sfeer. We werken goed samen.

Ga naar de website van Sherpa, Facebook of Instagram.